دکتر خسرویان در دیدار با حامیان و خیرین دانشگاه:
دانشگاه فنی و حرفهای دانشگاهی عملگرا است
دانشگاه فنی و حرفهای دانشگاهی عملگرا است
به گزارش روابط عمومی دانشگاه، عصر چهارشنبه 13 بهمن ماه 1400، جلسهای به منظور تقدیر از اقدامات خیرین در سال جاری و بررسی برنامههای دانشگاه در سال 1401، در سالن حوزه ریاست تشکیل شد و تعدادی از حامیان و خیرین دانشگاه به صورت حضوری با سرپرست دانشگاه فنی و حرفهای، دکتر خسرویان دیدار و گفتوگو کردند.
پس از تلاوت آیات قرآن کریم، دکتر منتظرالقائم، مشاور رئیس دانشگاه در امور حامیان و خیرین دانشگاه، ضمن خیرمقدم به مدعوین، مهمانان نیکاندیش دانشگاه، به معرفی اعضا (تعدادی حضوری و تعدادی به صورت مجازی) پرداخت و گزارشی از فعالیتها و اقدامات دفتر خیرین و حامیان دانشگاه طی دو سال اخیر ارائه کرد. وی در خصوص اهداف مشارکت خیرین و حامیان با دانشگاه فنی و حرفهای در چهار زمینه معرفی دانشگاه، تنوعسازی درآمدها، پروژههای عمرانی و حمایت از دانشجویان توضیح داد و در ادامه، به معرفی مختصری از پروژههای دانشگاهی از جمله: آموزشکده فنی و حرفهای سیرجان، دختران قم، پسران رستمآباد، پسران دزفول، دختران اهواز، دختران خوانسار و پسران میناب پرداخت.
دکتر منتظرالقائم همچنین در خصوص ساختار جامعه خیرین و حامیان، متشکل از «مشاور رئیس دانشگاه در امور حامیان و خیرین؛ دفتر جذب مشارکتهای مردمی؛ جامعه حامیان دانشگاه. توضیحاتی ارائه کرد وگفت: «برای حامیان و خیرین دانشگاه، صفحه مستقلی در سایت ایجاد میشود تا اخبار این حوزه در دسترس خیرین و حامیان، اساتید، کارکنان، دانشجویان قرار گیرد.»
در بخش بعدی، خیرین حاضر در جلسه، ضمن تبریک انتصاب دکتر خسرویان به پست سرپرستی دانشگاه فنی و حرفهای و معرفی خود، خلاصهای از اقدامات و برنامهها و طرحهای مدنظر خویش را مطرح کردند و با آرزوی تحقق برنامههای پیشبینیشده و رفع برخی موانع، پیشنهادات خود را در فضای ی صمیمانه با سرپرست دانشگاه فنی و حرفهای در میان گذاشتند. تشکیل هستههای استانی حامیان و خیرین دانشگاه، تقویت رشتههایی مانند پوشاک و مد و معرفی محصولات و کالاهای تولیدی به دیگر کشورها و انعقاد تفاهمنامههای درآمدزا، اشتغالزایی و تأسیس شرکتهای کوچک و استارتآپها، جذب ایدههای دانشجویی، ایجاد پلتفرمهای آنلاین و غیرحضوری، فراهمسازی اکوسیستم جذب خیرین، ایجاد ابزارهای تشویق خیرین و تکریم آنها، ایجاد کارگاههای مختص توانمندسازی، اهمیت ایجاد صفحه «حامیان و خیرین» در وبسایت دانشگاه، ایجاد پلتفرمهایی برای مهارتهای سازگار با زیستبومِ ایران جهت فراهمسازی زمینه برای اشتغال دانشجویان، توجه به هنرستانها و هدایت تحصیلی آنها و فرهنگسازی، توجه به منابع انسانی و حمایت از نیروهای توانمند، توجه به رسالت اصلی دانشگاه فنی و حرفهای در پرورش کاردان ماهر، ، بهروزرسانی تجهیزات و آمادهسازی کارگاهها برای ورود به عرصه تولید کلان، انطباق رشتههای فنی و حرفهای با نیازهای صنعت و جامعه، ضرورت توجه به پرورش تکنیسین ماهر، نوآور و کارآفرین و ایجاد سازوکارهای تربیت و حفظ تکنیسینها با علم و دانش معاصر از جمله محورهای مورد اشاره و بحث در این نشست بود.
سرپرست دانشگاه فنی و حرفهای با اشاره به سند تحول گفت: «بایستی در خصوص مسیر دانشگاه فنی و حرفهای تصمیمی جدی گرفت. دانشگاه فنی و حرفهای میخواهد عملگرا باشد و نیروی کار ماهر تربیت کند. نیروی ماهری که به خوشه کسب و کار تبدیل شود. این مسئله در برنامه هفتم توسعه در حال تدوین است.»
دکتر خسرویان، دو رکنِ مهارتمحور بودن و مردممحور بودن را از عوامل تحقق برنامه دانشگاه دانست و گفت: دغدغهخانوادهها این است که فرزندانشان بیکار نباشند و هویت شغلی به دست آورند.
وی افزود: در مراکز دانشگاهی به رشد خوبی رسیدهایم. دانشگاه ها باید با حفظ استانداردهای دانشگاهی و نیازهای جامعه و واقعیت های اقتصادی بازار و صنعت به تدریج وابستگی خود رابه بودجه عمومی کاهش دهند در غیر اینصورت در محیط رقابتی محکوم به حذف یا ادغام هستند.
دولت سیزدهم در حوزه مهارت رویکرد بسیار مثبتی دارد. مبنای دانشگاه فنی و حرفهای حرکت به سمت بازار و صنعت است.
دانشجویان فنی و حرفهای معرقکاری میکنند، گلیم میبافند، طراحی مد و لباس میکنند اما از طرفی، موانع فروش وجود دارد. بایستی، طراحی مدل کنیم. دانشگاه فنی و حرفهای، به لحاظ فیزیکی و منابع انسانی ارزان، زیرساختها را دارد. برای تجهیز کارگاهها و آزمایشگاهها، به مشارکت بخش خصوصی نیاز است.»
در پایان این نشست صمیمی از خیرین و حامیان دانشگاه تقدیر به عمل آمد.