دکتر صالحی عمران:
دانشگاه فنی و حرفه ای می تواند در بدنه اقتصادی کشور نقش آفرین باشد
به گزارش اداره کل روابط عمومی، به همت بسیج اساتید دانشگاه فنی و حرفه ای، صبح امروز دوشنبه ۱۹ مهر ماه سال جاری همایش مسوولین استانی کانون های بسیج اساتید دانشگاه با موضوع نقش آفرینی عمومی و تخصصی اساتید بسیجی با حضور سردار جوانی معاون سیاسی سپاه پاسداران انقلاب اسلامی، دکتر مردانی رییس سازمان بسیج اساتید کشور، حجت الاسلام و المسلمین علی ثقفی رییس بنیاد فرهنگ و اندیشه انقلاب اسلامی ، دکتر ابراهیم صالحی عمران رییس دانشگاه فنی و حرفه ای در دانشکده فنی و حرفه ای دکتر شریعتی تهران برگزار شد.
بنابراین گزارش، دکتر صالحی عمران در این نشست با ارایه گزارشی کوتاه از اهداف، رویکردها و اقدامات دانشگاه فنی و حرفه ای ، اظهار داشت: این دانشگاه با رویکرد مهارت محوری، پتانسیل و ظرفیت های خاصی دارد که همت و تلاش ملی و بسیجی طلب می کند و برای ایجاد تحول ، پایه اش در خانواده و آموزش و پرورش می باشد که باید نگرش جدیدی برای این امر ایجاد کرد.
وی در ادامه افزود: ما سعی کردیم اصلاحات بالقوه ای در بروز رسانی سرفصل ها و برنامه های درسی متناسب با نیاز بازار کار داشته باشیم و اصرار داریم که صنعت را به دانشگاه بیاوریم. ما اعتقاد داریم که مدرک مهم نیست چرا که طبق آمار 90 درصد کاردانی های ما در این دانشگاه مشغول به کار می شوند در این حالی است که بیشتر فارغ التحصیلان ارشد و دکترا بیکارند.
دکتر صالحی عمران با بیان نشانه ها و شاخص های موفقیت در یک نظام آموزشی، تصریح کرد: در دانشگاه ها تعریف کیفیت آموزشی و شاخص های موفقیت فرق می کند که بنابراین نتیجه نهایی و پیامدها، تغییر می کند در صورتیکه در حال حاضر نرخ استخدام و اشتغال زایی مهم است. در این راستا می بینیم که حتی در جهان هم رتبه بندیها عوض شده است و در واقع تعریف کامل از کیفیت آموزشی، اثر آن بر روی اقتصاد و افزایش بهره وری می باشد.
وی با بیان اینکه باید مدل علمی و عملی مبتنی بر نتایج اقتصادی تعریف شود و سیاست های راهبردی تغییر کند، تاکید کرد: در دانشگاه فنی و حرفه ای هدف ما این است که تعامل مداوم با صنعت داشته باشیم و در قبال اشتغال و استخدام دانشجویان مسئولین بر عهده بگیریم و هر دانشکده و آموزشکده ای باید صنعت شهر خود را شناسایی کند و رشته و دروس دانشجویان را متناسب با آن، به سوی مشاغل هدایت نمایند.
رئیس دانشگاه فنی و حرفه ای خاطر نشان کرد: ما در این مسیر و پیشبرد این اهداف به تنهایی نمی توانیم کاری کنیم و به حمایت کلان و جمعی نیازمندیم . شاخص های حمایتی این دانشگاه باید اصلاح شود چرا که در بدنه اقتصادی کشور نقش مفیدی خواهد داشت و امیدواریم با کمک و حمایت و تغییر نگرش ها به سمت دانشگاه مهارت محور فنی و حرفه ای بتوانیم در تولید ملی و رشد جامعه به ویژه اقتصادی جهت گیری های چشمگیری داشته باشیم.